Frustrert over eierbankene

Administrerende direktør i Sparebank 1 Markets Martin Hagen er frustrert over eierne.

Martin Hagen - Foto: Finansavisen
Børs

Sparebank 1 Markets har tapt 455 millioner kroner siden 2009. Administrerende direktør, Martin Hagen, mener deler av forklaringen på underskuddet ligger hos konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN, skriver dn.- På inntektssiden er vi ikke kommet helt i gang med aktiviteten innen rentederivater og valutaterminer for bedriftskunder. Vi har ikke en tilstrekkelig flyt av kundehandler fra eierbankene. Det skuffer meg litt sier, Hagen til avisen.Avisen lurer på når Sparebank 1 Markets venter å få denne flyten.- Spør Haugan, svarer Hagen.Haugan derimot mener de ikke kommer til å gå bort "business" som de allerede har, men mener det finnes penger å dele på andre områder.- Sparebank 1-kundene kan bli mer lojale overfor vårt felles meglerhus som en motpart. Når vi for eksempel har en stor valutatransaksjon for en bedrift innen havbruk, så kan vi legge alt i én pott, i stedet for å bruke flere andre banker. Eierne kan bli mer disiplinerte, mener Haugan.

Nyheter
Næringsliv