Hackere visket ut 770 milliarder kroner på to minutter

En falsk Twitter-melding om et bombeangrep på Det Hvite Hus publisert på kontoen til nyhetsbyrået AP sørget tirsdag for panikk. Kontoen hadde blitt hacket.

Peter Warren. Foto: Finansavisen.
Børs

«Mini-S&P-500» er en børsnotert termin (future) som gjør det mulig å handle hele S&P 500-indeksen med ett enkelt tastetrykk.Ifølge Peter Warren er det langt billigere å handle enn om man skulle ha kjøpt eller solgt hver eneste aksje, og også langt mer likvid enn de underliggende aksjene.Warren forteller at gårsdagens kursfall ble utløst av en falsk Twitter-melding om et bombeangrep på Det Hvite Hus som var publisert på kontoen til nyhetsbyrået AP. Kontoen hadde blitt hacket.Les også: Warren: Naivt å tro du blir en børsvinner på den måten - Av chartet vil man se at meldingen ledet til et plutselig kursfall på over en prosent. Det tok kun to minutter å viske ut 130 milliarder dollar (770 milliarder kroner, red. anm.) i børsverdi, skriver Warren på sin blogg.Artikkelen fortsetter under bildet.- Like oppsiktsvekkende er det at markedet var tilbake der fallet startet tre minutter senere. De neste fire minuttene var volatiliteten noe høyere, for deretter å gå tilbake til mer normale former, sier Warren.- Utvilsomt vil dette vekke og forsterke debatten om algoritmer i finansmarkedet. At datamaskiner og algoritmer var aktive under disse 5 minuttene hersker det liten tvil om. Bildet er imidlertid mer nyansert enn som så, understreker Warren.- Forøvrig slo gårsdagens #Crash ut i aksjemarkedet, rentemarkedet og valutamarkedet, mens gullmarkedet tok det hele med et stort gjesp. Der har man antagelig bedre ting å gjøre enn å følge med på sosiale medier i arbeidstiden, avslutter Warren.

Nyheter
Børs