Han har avskiltet 200 mellomledere

Slik omtaler selv Rune Bjerke prosessen: "Jeg kan skrive om de skrittene du går. Og gjør det også. Men du må gå de selv."

Rune Bjerke - Foto: Scanpix
Børs

Siden nyttår er nærmere 200 mellomlederstillinger av totalt 1.200 i DNB landets største bank, visket bort, skriver dn.Dette er en av flere ting banken har gjort for å kunne innfri de nye kapitalkravene.Etter det avisen forstår skal omorganisering, sluttpakker og interne søkeproseser ha satt stor preg på banken de siste månedene.- En endring vil alltid føre med seg utrygghet, støy og et enormt behov for informasjon underveis. Det å tro at en skal få til endringer uten en kostnad, det er feil. Men mitt inntrykk er at dette er noenlunde greit håndtert, sier DNB-sjef Rune Bjerke til avisen.Selv beskrev han prosessen på en intern blogg i midten av mars - inspirert av rockepresten Bjørn Eidsvåg.- Vi har sagt at antall ansatte skal reduseres med 10 til 15 prosent frem mot 2015. Stab og støtteressurser skal reduseres med 30 prosent. Bankkontorer skal legges ned, og slås sammen. Noe av det vi har drevet med, skal vi ikke lenger fortsette å drive med. Men jeg ser. Og jeg vet at det kan være tøft. Jeg kan skrive om skrittene du går. Og gjør det også. Men du må gå de selv. Men det er mange som går de med deg. (Takk for inspirasjonen, Bjørn Eidsvåg!)

Nyheter
Børs