Her er Røkke-sjefens vanvittige fireårs-lønn

Kjell Inge Røkke skryter Aker-sjef Øyvind Eriksen opp i skyene. Også over lønnsslippen får Eriksen en klapp på skulderen.

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix
Børs

Øyvind Eriksen, sjef for både Aker og Aker Solutions, har på fire år tjent nærmere 160 millioner kroner i lønn og utbytter.Avisen dn har regnet på summen, som inkluderer årlig lønn, bonuser og utbytter fra Røkkes eget selskap, TRG Holding, som Eriksen fikk kjøper aksjer i da han startet i Aker-systemet for fire år siden.Aker-sjefen har dermed tjent rundt 108.900 kroner hver eneste dag fra 2009 tok til og til 2012 ble avsluttet.Eriksen selv ønsker ikke å kommentere sin solide gasje.Røkke selv kommenterer imidlertid gjerne hvor fornøyd han er med Eriksens arbeid for Aker.- Øyvind omsettes egne ord til handling. Det er 100 prosent sammenheng mellom det han sier og gjør. Han er rett og slett en god partner, skrev Røkke i brevet til Akers aksjonærer som kom før påske i år.

Nyheter
Børs