Ingen russisk fiskeboikott

Russiske myndigheter vil ikke innføre nye restriksjoner på fisk fra Norge, etter at de i forrige uke truet med boikott.

Børs

Den russiske veterinærtjenesten har bestemt seg for at det ikke skal innføres restriksjoner på norsk fisk, til tross for at de hevder å ha funnet parasitter og forhøyet bakterienivå i fisk fra fem norske leverandører.I et møte mellom russiske myndigheter og den norske ambassadøren i Moskva tirsdag ga veterinærtjenesten uttrykk for at de ser alvorlig på situasjonen. De ba om dokumentasjon fra Mattilsynet og sjømatnæringen på hva som kan gjøres for å sikre trygg mat og redelig handel mellom Norge og Russland, opplyser Mattilsynet.- Mattilsynet har også et ønske om å få ryddet opp i situasjonen, og vi ser fram til å møte våre russiske kolleger i Moskva i midten av mai, sier forhandlingsleder Bjørn Røthe Knudtsen.Russerne skal ha funnet levende parasitt i kjølt torskelever, forhøyet bakterienivå i kjølt laks og ørret, og listeria i kjølt lysing og ørret.Russland var ikke fornøyd med Mattilsynets kontroll og ga tilsynet og de norske fiskeprodusentene en uke på å redegjøre for situasjonen. Fristen gikk ut fredag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv