Pessimistene styrer New York-børsen

Investorene på Wall Street har tygd på dagens økonomiske nyheter, og liker ikke det de ser. Dollaren svekker seg også (oppdatert 18.01).

Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo
Børs

Etter den positive starten, har stemningen surnet på Wall Street.Dow Jones er ned 0,35 prosent til 14.610,21, Nasdaq 0,49 prosent til 3.238,96, mens den bredere S&P 500-indeksen faller 0,57 prosent til 1.561,26.I tillegg til å fordøye skuffende jobbtall, hjalp det ikke på humøret at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (non-manufacturing ISM) kom inn svakere enn ventet,- Det finnes risikofaktorer der ute, men vi har krabbet oppover i lang tid og hatt en imponerende oppgang, og det vil fortsette så lenge vi ikke har en krise under oppseiling, sier sjefstrateg for JPMorgan Funds i New York til Reuters.De skuffende nøkkeltallene gir også en dollar på defensiven mot de fleste store valutaer.EURUSD står i øyeblikket i 1,2844, etter å ha vært oppe i 1,2864 på det høyeste i dagens handel.Åpningen Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,14 prosent og står i 3.259,48 poeng, mens Dow Jones står i 14.673,61 poeng etter en oppgang på 0,08 prosent.Sysselsetting Antallet sysselsatte i privat sektor i USA steg med 158.000 personer i mars, ifølge ADP National Employment Report.Det var ifølge vår makrokalender ventet en oppgang i sysselsettingen på 198.000 personer.Februar-veksten i sysselsettingen ble imidlertid revidert opp fra 198.000 til 237.000 personer.Januar-veksten ble på sin side revidert ned fra fra 215.000 til 177.000 personer.Hele ADP-rapporten her.Ny jobbrapport fredag Ca. 400.000 selskaper med i alt rundt 24 millioner ansatte inngår i tallene, som anses å være en viktig indikator før fredagens arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls).Den er på sin side ventet å vise en vekst i total sysselsetting utenom jordbrukssektoren på 190.000 personer, ned fra 236.000 i februar.Ledigheten er ventet å holde seg uendret på 7,7 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook herBoligmarkedet Ifølge RealtyTrac har syv millioner huseeiere i USA blitt tvunget til å forlate huset sitt, fordi de ikke kunne betjene lånene sine. Det resulterte i at husene ble tvangssolgt til priser under gjelden.Nå er mer enn en million av disse på vei inn i boligmarkedet igjen, etter at deres kredittrating har gjort det mulig for dem å få lån til å kjøpe bolig igjen, melder Bloomberg, og viser til sjeføkonom Mark Zandi i Moody's Analytics Inc.Og innen utgangen av 2014 er ventet at tallet vil stige til 2 millioner.- Det kan bli en betydelig kilde til boligetterspørselen fremover, sier Zandi.I januar var lagrene av usolgte boliger i tillegg på det laveste på 12 år, noe som også har bidratt til et lite prispress.I tillegg har nedbetaling på lån og stigende boligpriser det siste året, gjort sitt til at 1,7 millioner huseiere nå er i pluss igjen og sitter med positiv egenkapital, ifølge CoreLogic Inc.

Nyheter
Børs