Spetalen stjal børsshowet

Et stunt fra Øystein Stray Spetalen sendte dødsdømt aksje til værs på Oslo Børs.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en svak torsdag, hvor hovedindeksen falt 1,1 prosent til 471,09. Børsene i USA tok en foreløpig pause i rekordracet onsdag, etter at tall for privat sysselsetting skuffet.Omsetningen beløp seg til tre millarder kroner.Børsene i Asia-regionen så lenge ut til å ende kraftig ned torsdag morgen, men bildet snudde totalt etter at sentralbanken i Japan sjøsette nye kraftige tiltak for å få fart på veksten.Det siste året er hovedindeksen her hjemme opp 10,4 prosent, mens man den siste måneden er ned 0,1 prosent. Fasit for 2013 så langt er en oppgang på 6,1 prosent.Svake jobbtall fra USA Flere søkte om arbeidsledighetstrygd (jobless claims) i USA i forrige uke. Det dreier seg om 385.000 søknader, 35.000 flere enn ventet.Smell for oljeprisen Oljeprisen har falt kraftig siden Oslo Børs stengte onsdag. Brent for levering i mai omsettes nå for 106,83 dollar, ned 0,3 prosent, mens WTI-oljen er ned 1,1 prosent til 93,46 dollar per fat.Klokken 16.00 onsdag ble brentoljen omsatt til 109,20 dollar. Nedturen onsdag kveld kom etter nok en oppgang i oljelagrene. Torsdag tynger både jobless claims-tall og uttalelser fra sentralbanksjef Mario Draghi i ESB. Under en pressekonferanse fokuserte han blant annetpå nedsiderisikoen i eurosonen.Statoil endte ned 1,5 prosent til 139,30 kroner.Krakkaksje rett opp Clavis Pharma steg hele 58,4 prosent til 1,98 kroner på Oslo Børs. Øystein Stray Spetalen flagget i dag kjøp av én million aksjer gjennom Tycoon Industrier. Han kontrollerer 2,5 millioner aksjer, noe som tilsvarer 7,4 prosent av selskapet. Også broren Eigil har lastet opp.Tirsdag stupte Clavis ikke mindre enn 82,4 prosent til 1,20 kroner. Årsaken til stupet var meldingen om et negativt utfall i forbindelse med fase 3-studiene knyttet til Clavela i kombinasjon med kreftmedikamentet Elacytarabin. Dette kom bare måneder etter at Clavis i november meldte om negative resultater i selskapets LEAP-studie .Clavis-sjef Olav Hellebø sa tirsdag formiddag at de negative resultatene nå betyr kroken på døren for selskapet.- Det ligger verdier der for folk, så telefonen står ikke stille. Det er mange som er interessert, sier Clavis Pharma-sjef Olav Hellebø til Reuters.Seismikk i fokus Seismikksektoren var i fokus i kjølvannet av Norske Finansanalytikeres Forenings seismikkonferanse torsdag. PGS ledet an med en oppgang på 0,3 prosent til 92,30 kroner, mens Dolphin falt 0,7 prosent til 6,87 kroner. TGS-Nopec falt 4,0 prosent til 220,10 kroner.Storebrand opp på superanalyse Pareto Securities meldte torsdag at de fremdeles opererer med kjøp på Storebrand. Kursmålet blir imidlertid hevet med 26 prosent - fra 35 kroner til 44 kroner. Aksjen steg 2,2 prosent til 23,58 kroner.Så langt i år har imidlertid Storebrand falt 12,1 prosent.Falt på tall Stolt-Nielsen falt 0,8 prosent til 117,50 kroner etter å ha lagt frem skuffende tall for regnskapsmessig 1. kvartal 2013.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs