Statoil skal utforske Det kaspiske hav

Statoil undertegner intensjonsavtale om utforskning i Det kaspiske hav.

Helge Lund. Foto: Scanpix
Børs

Sammen med SOCAR, det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan, har Statoil undertegnet en intensjonsavtale om felles utforsking og utvikling av Zafar-Mashal-strukturene i den aserbajdsjanske delen av Det kaspiske hav.Med dette tar oljeselskapet samarbeidet et steg videre, heter det i en fersk melding.- Denne intensjonsavtalen gjenspeiler vår langsiktige engasjement i Azerbajdsjan. Vi er glade for det tette samarbeidet med statsoljeselskapet i Aserbajdsjan når vi nå går videre med våre planer for videre utvikling i Det kaspiske hav, sier Helge Lund.Statoil har lykkes i sin letevirksomhet de siste årene med flere funn med stort potensial utenfor kysten av Norge, Tanzania og Brasil. Den nye avtalen passer godt inn i Statoils letestrategi om tidlig tilgang til store områder og prioritering av letemuligheter med potensial for store funn, heter det i meldingen.- Vi ser fram til å dele våre kunnskaper og samarbeide med våre aserbajdsjanske partnere i utforskingen av potensialet i Det kaspiske hav, sier Lund.- Statoil har vært til stede i Aserbajdsjan i over 20 år, og denne avtalen bekrefter det nære samarbeidet mellom SOCAR og Statoil. Vi ser fram til å utvikle nye prospekter i samarbeid med SOCAR, sier Statoils landsjef i Aserbajdsjan, Lars Troen Sørensen.

Nyheter
Børs