Regjeringen besluttet i forrige uke å oppheve det elleve år gamle forbudet mot opptjening av bonuspoeng på flyreiser i Norge. SAS sto klart med sitt bonusprogram første arbeidsdag etter pinsehelgen. På de to første dagene har selskapet fått 5.000 nye bonuskunder.I løpet av sensommeren skal selskapet lokke de reisende med flere servicetilbud. En egen hurtigkø i sikkerhetskontrollen på innenlandsreiser skal innføres på Oslo lufthavn.- Dette tilbudet vil gi våre reisende en forenklet reiseopplevelse i forhold til i dag, med lange køer og en ofte stressende opplevelse i sikkerhetskontrollen. Vi tar dessuten sikte på å åpne en egen lounge på innlandsterminalen. Den kan komme i løpet av høsten, sier salgs- og markedsdirektør Eivind Roald i SAS.Konkurrenten Norwegian åpner også sitt bonusprogram på innenlandsreiser. Selskapet har ikke tall å vise til, men kan melde om jevn tilstrømning etter at regjeringen åpnet slusene.- Vi har et stort og godt bonusprogram, og det er naturlig for oss å bygge dette ut også i det norske markedet nå, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.Norwegian ser på muligheten for å tilby hurtigkø på flyplasser for dem som reiser innenriks på fleksibel billett, så lenge det ikke går på bekostning av andre passasjerer. (©NTB)