En oversikt fra DNB Markets viser at 57 prosent av selskapene på Oslo Børs tjente mindre per aksje enn forventet så langt i år. 13 prosent har truffet på estimatene, mens 30 prosent har gjort det bedre enn forventet, skriver E24.Aksjestrateg i DNB Markets, Morten Jensen, mener skuffende resultater fra enkelte selskaper gjør at bildet ser mørkere ut enn det egentlig er.- Det er periodevis selskapsspesifikke ting som kan gi utslag. Dersom tre-fire selskaper trekker den samme veien kan det se mer ekstremt ut enn det egentlig er. Utvalget er ikke stort nok til å ta helt av, men det har vært en dårlig rapporteringssesong, sier han.Av den tyngste selskapene på børsen leverte både Yara og Statoil dårligere resultat enn ventet etter første kvartal. (©NTB), deriblant Subsea 7, Lerøy Seafood og Songa Offshore.Her finner du flere .