Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,21 prosent før den sluttet på 487,15 poeng. Tidligere i dag var hovedindeksen oppe i 490,28 poeng.Det ble omsatt aksjer for 3,05 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 3,35 prosent mens hovedindeksen er opp 9,70 prosent hittil i år.Et fat Nordsjøolje, med levering i juli, omsettes for 101,77 dollar, ned 0,65 prosent.Statoil la på seg 1,38 prosent. Torsdag falt globale aksjemarkeder. Økte bekymringer for at den amerikanske sentralbanken vil begynne å nedskalere sine støttekjøp i markedet og tegn til lavere vekst i Kina skapte frykt.Verst gikk det ut over det japanske aksjemarkedet hvor Nikkei-indeksen falt over syv prosent, mens her hjemme stengte Oslo Børs ned 1,7 prosent.Likevel endrer verken DNB Markets, Skagen Fondene og Danske Capital syn på markedet fordi om FED vurderer å ta foten bort fra gassen, og ekspertene er fremdeles positive til kjøp av aksjer, skriver Finansavisen.- Det blir alltid klabb og babb når Fed skal fjerne stimuli. Da er det noen som frykter at de fjerner for mye eller for tidlig, sier analysesjef i DNB Markets, Morten Jensen, som fortsatt anbefaler overvekt i aksjer med et kursmål for hovedindeksen på 550 poeng.- Det faktum at markedet har hatt såpass stor oppgang over en relativt kort periode har gjort det utrolig sårbart, sier Shane Oliver, strateg i AMP Capital i Sydney, til Reuters.- Det er ofte slik det er i et "bull"-marked hvor du har en jevn bane oppover og investorer sitter "long". Så dukker noe usikkerhet opp og plutselig må de stenge posisjoner som forårsaker disse skarpe tilbakeslagene, avslutter Oliver. Funcom imponerte med en kursoppgang på 18,56 prosent etter .Funcom meldte om et resultat etter skatt på minus 0,074 millioner dollar i 1. kvartal 2013, mot minus 6,14 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 6,34 millioner dollar, sammenlignet med 2,29 millioner dollar i 1. kvartal 2012.Styret skriver i rapporten at det lisensierte online-spillet LEGO utviklet i Oslo basert på LEGO Minifigure er på skinner med tanke på lansering i løpet av 1. halvår 2014.Spillet har nådd alle milepæler i løpet av 1. kvartal 2013.Den siste oppgraderingen av The Secret World, "Issue 6 - The Last Train to Cairo", ble også sluppet i løpet av kvartalet, med en "veldig god" såkalt take-up rate blant spillere. Flere meglerhus er ute med TGS-oppdateringer i kjølvannet av selskapets kapitalmarkedsdag i London torsdag.Carnegie kutter anbefalingen fra kjøp til hold , melder Reuters. Kursmålet er på 220 kroner."Selv om TGS forblir sikre på at det vil klare å vokse, som en funksjon av positive markedsutsikter og en voksende markedsandel av multiklientmarkedet, er vi mindre overbevist og ser den nåværende verdivurderingen som riktig", skriver meglerhuset.DNB Markets gjentar en hold-anbefaling på TGS. De har et kursmål på 210 kroner.Fredag falt aksjen 0,95 prosent til 208 kroner. Kort tid før børsens stengetid ble det innført børspause i Northland Resources. Aksjen hadde da falt 2,86 prosent.Tidligere i dag ble det kjent at obligasjonstilbudet ble trukket på grunn av manglende fulltegning. I stedet har selskapet Dolphin Groups datterselskap Dolphin Geopysical har inngått en avtale med DNB og SpareBank1 1 SR-Bank om å øke lånefasilitetene til 73 millioner dollar.Årsaken er finansiering av seismisk utstyr til "Geo Atlantic", samt økning av streamerkapasiteten til "Polar Duke".I dag er det ubenyttede beløpet i lånefasiliteten på 55,5 millioner dollar. Av disse er 30 millioner dollar planlagt gå til "Geo Atlantic", mens 25,2 millioner dollar skal brukes på "Polar Duke".Dolphin Group vil garantere for datterselskapets forpliktelser til bankene.Aksjen falt 4,11 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og