To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,14 prosent og står i 3.443,54 poeng, mens Dow Jones står i 15.096,29 poeng etter en oppgang på beskjedne 0,03 prosent.
Importprisindeksen i USA var ned 0,5 prosent på månedsbasis i april, i tråd med forventningene.På årsbasis var prisene ned 2,6 prosent, mens det var ventet en nedgang på 3,1 prosent.Eksportindeksen var på sin side ned 0,7 prosent på månedsbasis i april. Forventningene lå på minus 0,2 prosent.På årsbasis var indeksen ned 0,9 prosent. ZEW-fremtidsindeksen i Tyskland endte på 36,4 i mai. Det var ventet en indeks på 40,0, melder Reuters.April-tallene viste en indeks på 36,3.Samtidig ble det kjent at respondentenes vurdering av den nåværende situasjonen falt fra 9,2 i april til 8,9 i mai. Her var det ventet en indeks på 9,8. Mandag ble det kjent at den amerikanske detaljhandelen steg 0,1 prosent på månedsbasis i april. Det var ventet et fall på 0,3 prosent.Ex. bilsalg falt den med 0,1 prosent, mot et ventet fall på 0,2 prosent.- Amerikansk detaljomsetning for april kom inn en tanke sterkere enn ventet. På bakgrunn av de relativt svake marsdataene var dette betryggende; tallene ble også revidert litt opp bakover, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i dagens rapport fra Handelsbanken.- Klarest ble dette bildet for kjernekomponenten detaljomsetning utenom biler, bensinstasjoner og byggematerialer, som brukes direkte i utregning av privat konsum i nasjonalregnskapet, avslutter Mork.