Torsdag preges Oslo Børs av markerte kursfall. I skrivende stund står hovedindeksen i 484,17 poeng, ned 2,12 prosent. Flere markedsaktører frykter at verdensøkonomien går tøffere tider i møte.Aksjesjef Alexander Åbyholm i Nordea Markets sier til dn.no at vi kan stå overfor begynnelsen på en korreksjon på Oslo Børs.
- Aksjer er hot og kursene går, samtidig som investorene tar risiko. Kanskje vi får en korreksjon i Norge omtrent nå. Dette er en naturlig korreksjon etter kraftig oppgang, sier Åbyholm til dn.no.Aksjesjefen tror det japanske børsfallet vil ha svært liten effekt på det norske og europeiske børsmarkedet. Han frykter likevel at Nikkei-fallet vil bli forklaringen mange vil bruke i ettertid når korreksjonen er et faktum.- Vi leter jo etter en grunn for en korreksjon her også, sier Åbyholm.