I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 487,44 poeng, ned 0,29 prosent. Det betyr at hovedindeksen er opp 3,66 prosent den siste måneden og 9,76 prosent hittil i år.
- Vi anbefaler nå å ta kortsiktig gevinst i aksjer etter fantastisk utviklingen så langt i 2013. Oppgangen kan i stor grad forsvares ut ifra sterk inntjeningsvekst, relativt lav verdsettelse ved inngangen til året, bedre utsikter for amerikansk økonomi, og ytterligere bedring i markedet for selskapsgjeld, sier Kvale.- Videre nedgang i rentenivået på sør-europeisk statsgjeld har også underbygget risikoappetitten, understreker Kvale.- Nå er vi imidlertid noe mer avventende og ser for oss en liten korreksjon. Mest sannsynlig i området 4-6 prosent for DAX og S&P 500, sier Kvale.- Dette da tekniske indikatorer indikerer overkjøpte nivåer, optimistandelen igjen er relativt høy i følge AAII sin investorundersøkelse, og verdsettelsen har trukket ut mot nivåer som tidligere ofte har sammenfalt med kortsiktige topper. Trigger for en korreksjon kan være noe svakere makrotall enn ventet fra USA senere denne uken, sier analysesjefen.- Vi tror Brent olje allerede har vært igjennom en korreksjon, og at nedsiden er begrenset til om lag 100 dollar. Dette taler for noe mindre nedside i OSEBX som ikke har opplevd samme positive utvikling siste par uker som DAX og S&P 500, sier Kvale.- Merk allikevel at vi fortsatt er positive til aksjemarkedet på noe lengre sikt og mener en eventuell korreksjon vil være en kjøpsmulighet, sier Kvale.- OSEBX mener vi bør kunne bryte igjennom 500-nivået om Brent viser tegn til igjen å stabiliseres over 107-110 dollar. Vi tror dette vil kunne skje allerede mot slutten av juni på økt amerikansk etterspørsel og stabilisering av kinesisk vekst rett i underkant av åtte prosent, avslutter Kvale.