Etter gårsdagens Tokyo-sjokk, så børsene i Japan ut til å revansjere seg fredag. Men Nikkei er nå ned over 3,2 prosent til under 14.000, etter å ha vært opp over 3,0 prosent tidligere i dag.MSCIs bredeste indeks for Asia- og Stillehavsregionen (utenom Japan) faller også 0,6 prosent. Sydney-børsen trekker ned 1,9 prosent.- Volatiliteten er høy i Japan, som hopper 20-30 poeng i gangen - noe som ikke er bra stabiliteten og tilliten til markedet, sier markedssstrateg Stan Shamu i IG til Reuters.
Oslo Børs åpner opp 0,18 prosent fredag.- Det ble knall og fall på verdens børser i går etter at den amerikanske sentralbanksjefen spredte usikkerhet rundt varigheten på de kvantitative lettelsene. Hvorvidt turbulensen i finansmarkedene er over for denne gang er vanskelig å si, dog våre åpningsestimater peker mot en relativt rolig start på børshandelen i Europa. De asiatiske børsene er forøvrig litt opp i morgentimene. Det slippes en viktig rapport fra USA i dag; Durable Goods (14:30). Fredag morgen omsettes Brent-oljen med juli-levering for 102,31 dollar fatet, ned 0,13 prosent, mens WTI-oljen faller 0,41 prosent til 93,86 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 100,66 dollar ved børsslutt torsdag. De amerikanske børsene fortsatte nedover torsdag. Dow Jones falt 0,08 prosent til 15.294,50, Nasdaq 0,11 prosent til 3.459,42, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,29 prosent til 1.650,51.Selv en oppgang på voldsomme 17,1 prosent til 24,86 dollar i Hewlett-Packard (HP) holdt altså ikke til å sende Dow Jones i pluss. Alcoa og General Electric var blant komponentene som tynget indeksen mest. Disse to falt hhv. 1,7 og 0,8 prosent.Bekymringene for en nedtrapping av Federal Reserves pengepolitiske stimulanser - som sendte markedet nedover i går - har ikke sluppet taket, selv om sterke nøkkeltall bidro til å begrense nedturen. Oslo Børs har lagt bak seg en elendig dag, hvor hovedindeksen stupte 1,7 prosent til 486,12. Bakgrunnen var uklare meldinger fra den amerikanske sentralbanken onsdag, og negative tall fra Kinas industri.Alle de tunge aksjene falt i verdi. Eksempelvis ramlet Seadrill, DNB, PGS, Aker Solutions, Norsk Hydro, Orkla, Gjensidige og Storebrand mellom to og fire prosent.DNO International steg på nyheter fra Tawke-feltet i kurdiske Nord-Irak. DNO var den eneste aksjen som steg på listen over de 20 mest omsatte papirene. Oppturen var på 1,1 prosent til 10,45 kroner.Funcom Asetek Höegh LNG Scottish Salmon Flex LNG Jason ShippingVi merker oss også at AGR Group, BWG Homes, Austevoll Seafood, Telio Holding, Sevan Marine og Spectrum avholder generalforsamling.Regnskap for ikke-finansielle aksjeselskaper, 2011 Elektrisitetspriser, 1. kvartal 2013 Museum og samlinger, 2012 Prisindekser for næringslivstjenester, 1. kvartal 2013 Artikkel: Kvotepliktige utslipp av klimagasser i Norge Salg av petroleumsprodukter, april 2013, foreløpige tallTallene fra SSB slippes som vanlig klokken 10:00.Samtidig slipper NAV tall for avtalefestet pensjon (AFP) og grunn- og hjelpestønad per mars 2013.Italia (10:00): Forbrukertillit, mai Tyskland (10:00): IFO-indeks, mai USA (14:00): Byggetillatelser (revidert), april USA (14:30): Ordre varige goder, aprilGardermoen: Frps landsmøte. Partileder Siv Jensen holder sin tale til landsmøtet fredag kl. 14.15-15.00.Oslo: SVs landsstyre. Partileder Audun Lysbakken taler til SVs landsstyre fredag kl. 11.30.Astana: Nærings- og handelsminister Trond Giske besøker Kasakhstan.Oslo: Behandling av søksmål fra Byggmester Harald Langemyhr AS mot Oslo kommune. Byggmester Harald Langemyhr mener Oslo kommune handlet grovt uaktsomt da de anmeldte ham og stengte to byggeplasser. I et sivilt søksmål mot kommunen krever han 27 millioner kroner pluss forsinkelsesrente på 10 millioner. Det er satt av fire uker til behandlingen av saken.