Regjeringen åpnet før pinsehelgen for bonuspoeng på flyreiser innenlands. Norwegian var skuffet over vedtaket og selskapets sjef Bjørn Kjos sa til NRK 17. mai at selskapet vil vurdere å legge ned ruter som følge av regjeringens avgjørelse.SAS-konsernsjef Rickard Gustafson reagerer på Norwegians argumenter. Norwegian har lagt ned flere flyruter i løpet av den siste vinteren, påpeker han overfor Dagens Næringsliv.- Jeg forstår ikke Norwegian og den diskusjonen som har vært i løpet av helgen. Historien viser at flyselskapene ser over rutenettet sitt enten det finnes et lojalitetsprogram i markedet, eller ikke. Det gjelder også i dette tilfellet, sier SAS-sjefen.Ifølge avisen har Norwegian de siste to årene lagt ned elleve flyruter innenlands. SAS har siden da fløyet alene på disse rutene.- Målet er å ha et så bredt rutetilbud som mulig, men det er jo ikke alle som viser seg å være lønnsomme og da kan vi dessverre ikke videreføre dem, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.Gustafson har brukt pinsen til å forberede gjeninnføring av bonuspoeng i Norge allerede denne uken. Han forventer like hard konkurranse i fremtiden og avviser at bonuspoeng vil føre til høyere billettpriser og mindre konkurranse. (©NTB)