- Q1-rapporten fra Bakkafrost viste et EBIT-resultat på 105 millioner norske kroner, noe som er 13 prosent svakere enn forventet. EBIT-marginen var én norsk krone mer enn forventet, mens volumene var 1.000 tonn lavere, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering onsdag morgen.Han viser til at selskapet VAP-produksjon tapte i alt 23 millioner danske kroner, mot ventet 18 millioner danske kroner.Bakkafrost melder om et resultat etter skatt på 67,47 millioner danske kroner i 1. kvartal 2013, mot 16,43 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 1,38 kroner, mot 0,72 kroner ved samme korsvei i fjor.
Les også: Knalltall fra BakkafrostSlo markedet med én kroneSterk kjøpsanbefalingMeglerhuset har en sterk kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 105 kroner.
- Ettersom selskapet opprettholder guidingen på 45.000 tonn, venter vi bedre tall for resten av 2013, sier analytikeren.I løpet av 1. kvartal 2013 forbedret spotprisen på laks seg med 9,30 kroner pr kilo i laksemarkedet. Det kunne Bakkafrost toppe.- Forbedringen fra Bakkafrost var 10,30 kroner, og selskapet slo dermed markedet med én krone, sier Giskeødegård.Han viser til at dette enten skyldes at selskapet oppnådde bedre laksepriser for fisken sin, at de har lavere oppdrettskostnader, eller en kombinasjon.Nordea Markets tror den ferske Q1-rapporten fra Bakkafrost kan gi en negativ reaksjon i markedet onsdag morgen, men mener at man burde se på rapporten som positiv - alt i alt.Aksjen ble sist omsatt for 70 kroner.