Banksjefene i Santander, CaixaBank og BBVA ble kalt både tyver og drittsekker da de kom til retten i Madrid. Der var de innkalt som vitner i en granskingssak knyttet til børsnoteringen av storbanken Bankia.33 bankansatte anklages for blant annet svindel og underslag i saken.Bankia ble opprettet i 2010 på grunnlag av sju sparebanker som alle ble hardt rammet da den spanske eiendomsboblen sprakk. Den ble raskt et symbol på krisen i Spania, og staten tok over aksjemajoriteten ett år etter børsnoteringen i 2011.Krisen i banken fikk spanske myndigheter til å gå til EU for et kriselån i fjor.Samtidig som granskingen av børsnoteringen pågår, har det spanske finanstilsynet gjort det klart handelen med Bankia-aksjene torsdag skal granskes etter at verdien falt med hele 51,4 prosent.- Det er vanskelig å forstå. Jeg kan ikke forklare det, sier Bankia-sjef Jose Ignacio Goirigolzarri om torsdagens priskollaps.