Salget av brukte boliger i april falt med 0,6 prosent, men lå fremdeles 10,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Årstakten var på 4,97 millioner, litt lavere enn de ventede 5 millioner.Børsene steg på, der han blant annet sa at den motvinden som innstrammingene har medført i den amerikanske økonomien kanskje ikke fullt ut kunne kompenseres med sentralbankens tiltak. Det tolket investorene dithen at stimuleringene og de kvantitative lettelsene ville fortsette.I grillingen som fulgte etter redegjørelsen uttalte Bernanke imidlertid nøkternt at det kunne bli aktuelt å bremse tilbakekjøpet av obligasjoner i løpet av de kommende møtene og at det kunne bli utfordrende.I fremgikk det i tillegg at det var flere medlemmer i rentekomiteen som kan tenke seg å begynne å bremse på stimuleringene allerede i juni.Dermed bremset også den gode stemningen på børsene og svingene ble store.Dow Jones gjorde en sving på hele 276,44 poeng onsdag, da sentralbanksjef Ben Bernanke var i ilden både i kongressen og i forbindelse med offentliggjøringen av referatet fra det siste rentemøtet.På det høyeste var Dow Jones oppe i 15.542,4 og på det laveste var den nede i 15.265,96 før den hentet seg litt inn igjen og endte ned 0,52 prosent til 15.307,17.S&P 500 falt 0,82 prosent til 1.655,35 mens Nasdaq falt 1,11 prosent til 3.463,3.For hver aksje som steg på NYSE var det 3,5 aksjer som falt. På Nasdaq var det nesten 3 aksjer som falt for hver som steg.Tech fikk seg en nesestyver med Facebook ned 1,95 prosent, Oracle ned 2,79 prosent og Cisco ned 2,79 prosent. Google falt 1,94 prosent, mens Microsoft falt 0,69 prosent.Apple gikk litt mot strømmen og steg 0,39 prosent etter at Apple-sjefen hadde redegjort for Apples skattesyn.Citigroup falt 1,28 prosent, mens Bank of America falt 0,97 prosent og Wells Fargo endte ned 1,43 prosent. J.P. Morgan steg 1,15 prosent etter at styreleder og CEO Jamie Dimon red av stormen rundt sin posisjon i selskapet.Oljelagrene falt mindre enn ventet og bensinlagrene steg med 3 millioner fat, mens det var ventet nedgang.Brent med levering i juli falt 1,55 prosent til 102,3 dollar, mens lettoljen i New York falt til 94,16 dollar.Det bidro til fall i oljeprisen og ExxonMobil falt 0,66 prosent. Chevron Texaco falt 0,8 prosent.