De fleste Asia-børsene stiger fredag.Tokyo-børsen er spesielt frisk etter at yen-fallet bryter nye grenser mot dollar. For første gang på fire år er én dollar verdt mer enn 100 japanske yen.Eksportører viser derfor vei, og Nikon og Mazda spretter eksempelvis opp hhv. 14 og 8,4 prosent. Nikkei stiger 2,75 prosent, mens den bredere Topix-indeksen løfter seg 2,2 prosent.Sistnevnte har dermed retning mot sin høyeste sluttnotering på fire og et halvt år.I Kina er de ledende indeksene flate. Large cap-indeksen CSI 300 faller 0,1 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen stiger 0,1 prosent. Hang Seng i Hong faller 0,2 prosent.Sydney-børsen klatrer 0,25 prosent, mens Mumbai-børsen og Straits Times i Singapore løfter seg hhv. 0,1 og 0,2 prosent.Til slutt nevner vi Kospi 200 i Sør-Korea, som går tilbake 1,2 prosent.Utviklingen i Asia skjer etter at de amerikanske børsene falt noe tilbake torsdag.Fallet skjedde til tross for at førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt med 4.000 til 323.000 i uken som sluttet den 4. mai, det laveste antallet i en uke siden januar 2008.4-ukers glidende gjennomsnitt falt med 6.250 til 336.750 fra forrige ukes reviderte snitt på 343.000.- Hvis du har et eksportklima som gir støtte, samtidig med at USA bedrer seg og Europa slutter å forverre seg, lover det faktisk bra for Japan på mellomlang sikt, sier investeringsdirektør Simon Flood hos Lion Global Investors i Singapore til Bloomberg TV.- Det finnes mange solide selskaper her, kvaliteten er høy. Hvis Japan-utviklingen er mer substans enn form, vil du få se mange internasjonale investorer som vil fokusere på og se etter muligheter her, legger han til.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og