I dag faller avgjørelsen i årets store finansthriller, når Cermaq holder generalforsamling på Grev Wedels plass i Oslo kl.10. Her skal det stemmes over emisjonen på 1,6 milliarder kroner som skal finansiere oppkjøpet av fiskemelprodusenten Copeinca, skriver Finansavisen i dag.Staten støtter transaksjonen, og vil stemme ja med sine 49 prosent gjennom Nærings- og handelsdepartementet (NHD) og Folketrygdfondet.Marine Harvest vil stemme nei, og får de viljen sin, har de varslet et bud på Cermaq på ti milliarder kroner. For å stoppe emisjonen, behøves over en tredjedel av de fremmøtte aksjene. Det ligger an til en uhyre spennende avstemning.Pareto Forvaltning, med forvalter Einar Løvoll i spissen, kan avgjøre det hele. Han vil stemme for fem prosent gjennom egne fond og andre kunder, skriver avisen.- Vi ønsker ikke å gi noen kommentarer før generalforsamlingen, sier Løvoll til Finansavisen.Mandag formiddag var 67 av de 100 største aksjonærene i Cermaq stemmeberettigede på generalforsamlingen. Sammen utgjør de nær 85 prosent av den totale aksjonærmassen.De siste dagene har et stort antall internasjonale forvaltere konvertert sine klientkonti til norske VPS, slik det er påkrevd for å ha stemmerett. De utgjør 18,8 prosent, og er alle ventet å støtte Marine Harvest. I tillegg eier sistnevnte 5,4 prosent av Cermaq. Totalen er 24,2 prosent.Dermed kan det, avhengig av faktisk oppmøte, bli helt avgjørende hva de norske aktørene foretar seg, skriver Finansavisen.På samme tid kommer det også frem at på alle aksjene i Copeinca ASA.Marine Harvest stiger 0,49 prosent til 6,18 kroner på oslo Børs, mens Cermaq-aksjen er ned 1,42 prosent til 104,50 kroner.