Hovedindeksen på Oslo Børs er nå bare 1,1 prosent unna den psykologiske barrieren på 500, som den ikke har vært over på flere år.
Netfonds Bank tror Oslo børs åpner relativt flatt.- Den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke, skal tale for kongressen senere i dag. Investorene vil følge nøye med på dette da det er ventet at talen inneholder informasjon om når de kvantitative lettelsene skal reduseres. I tillegg, klokken 20 norsk tid, slippes referatet fra det forrige rentemøte i Federal Reserve. Dette er også ventet å prege aksjemarkedene. Det slippes en viktig rapport fra USA i dag; Existing Home Sales (16:00), skriver Netfonds.DNB Markets på sin side venter at børsen åpner opp 0,3 prosent. .Det skjer etter at den japanske sentralbanken under sitt rentemøte meldte at de holder sine pengepolitiske mål uendret. Det innebærer blant annet en dobling av pengemengden de neste to årene.- Politikken til Bank of Japan opprettholdes og rallyet vil derfor fortsette. Selv noen av de konservative pensjonskassene erredde for å få dårligere resultater enn sine konkurrenter, og skifter derfor tilbake til japanske aksjer. Vi har fortsatt en lang vei å gå med dette rallyet, sier fondsforvalter i Mizuho Asset Management, Masahiko Ejiri, til Bloomberg News.I Japan endte Nikkei opp 1,6 prosent, mens den bredere Topix-indeksen var opp 0,4 prosent.Shanghai Composites i Kina klatrer 0,02 prosent, Kospi i Sør-Korea er opp 0,7 prosent, Straits Times i Singapore stiger 0,4 prosent, mens børsen i Taiwan klatrer 0,2 prosent.. Onsdag morgen koster Brent-olje med juli-levering 103,66 dollar fatet, ned 0,2 prosent, mens prisen var 104,30 dollar da børsen stengte tirsdag De amerikanske børsene fortsatte den positive utviklingen tirsdag kveld. Nye rekorder ble satt for nøkkelindeksene.Dow Jones endte opp 0,3 prosent til 15.387,58, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,2 prosent til 1.669,16. Tidligere på dagen var S&P 500 ned 0,2 prosent.Teknologitunge Nasdaq endte opp 0,2 prosent til 3.502,12.Uttalelser fra presidenten i Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard, om at sentralbanken bør fortsette å kjøpe tilbake obligasjoner for å støtte opp om veksten, bidro til at markedet snudde.Flere av John Fredriksens aksjer steg markant i forhold tll sluttnotering i Oslo. Slik gikk det med Det ble en positiv handledag på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen holdt seg i grønt, og endte opp 1,04 prosent til 494,36.Det ble i alt omsatt aksjer og verdipapirer for 4,39 milliarder kroner.OSEBX er hittil i år opp 11,32 prosent, mens indeksen har steget hele 6,09 prosent den siste måneden.Blant aksjene som utpeker seg finner vi Marine Harvest og Cermaq etter at Copeinca-transaksjonen ble satt på hold.Aqua Bio Technology: Resultat per 1. kvartal Bakkafrost: Resultat per 1. kvartal BW Offshore: Resultat per 1. kvartal Crudecorp: Resultat per 1. kvartal Eitzen Chemical: Resultat per 1. kvartal InteOil Exploration and Production: Resultat per 1. kvartal NattoPharma: Resultat per 1. kvartal Nio: Resultat per 1. kvartal Veripos: Resultat per 1. kvartalJapan: Handelsbalanse, april, kl. 01.50 Storbritannia: Rentereferat BoE, mai, kl. 10.30 USA: MBA boliglånssøknader, uke 19, kl. 13.00 USA: Bruktboligsalg, april, kl. 16.00 USA: Rentereferat, april, kl. 20.00Norge: Qvigstad-tale for Regionalt Nettverk Sørvest, kl. 08.30SSB: Godstransport med norske lastebiler, 4. kvartal 2012, kl. 10.00 SSB: Eksport av laks, uke 20, kl. 10.00 SSB: Finansforetak, regnskap, 1. kvartal, kl. 10.00 SSB: Renter i banker og andre finansforetak, 1. kvartal, kl. 10.00 SSB: Rentebinding i banker og andre finansforetak, 1. kvartal, kl. 10.00 Bridge Energy: Generalforsamling Gyldendal: Generalforsamling Höegh LNG Holdings: Generalforsamling Medi-Stim: Generalforsamling Nio: Generalforsamling Nordic Financials: Generalforsamling Norway Royal Salmon: Generalforsamling Photocure: Generalforsamling Q-Free: Generalforsamling Royal Caribbean Cruises: Generalforsamling SeaBird Exploration: GeneralforsamlingKilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)