Bergen Group Fosen har meddelt Fjord Line at man trenger mer tid til testing av motorer og annet teknisk utstyr før MS "Stavangerfjord" kan overleveres. Fjord Line AS har derfor besluttet at seilingsstarten for den første av rederiets to nye cruiseferger, MS «Stavangerfjord», blir utsatt fra 21. juni til 14. juli, melder Bergen Group i en melding.Selskapet beklager utsettelsen og de konsekvenser den får for Fjord Line og for reisende som rammes av disse endringene.MS «Stavangerfjord» er den første av to cruiseferger Fjord Line får bygget ved Bergen Group Fosen.Dåpen av MS «Stavangerfjord» går som planlagt ved verftet i Rissa torsdag 6. juni. Det er fylkesordføreren i Rogaland, Janne Johnsen, som skal være gudmor for skipet.Fjord Line skriver i en melding at forsinkelsen også for konsekvenser for fremdriften i byggingen av den andre nye cruisefergen til Fjord Line, som skal døpes MS «Bergensfjord», og som også bygges ved Bergen Group Fosen.Når MS «Stavangerfjord» er overlevert og satt i drift, vil fremdriftsplanen for ferdigstilling av den andre cruisefergen bli revidert. Fjord Line vil deretter gi informasjon om tidspunkt for ferdigstilling og seilingsstart for dette skipet.Selskapets evne til å betjene obligasjonslånet vil ikke bli berørt av disse forsinkelsene, heter det.Finansdirektør Ingvald Fardal i Fjord Line vil av konkurransemessige hensyn ikke si noe om hvor mange reisende som blir berørt av forsinkelsen, utover at det dreier seg om tusenvis.Han vil heller ikke kommentere om Fjord Line vil kreve kompensasjon fra Bergen Group.- Fokuset nå er å få skipet ferdig. Vi vil ikke gå på kompromiss med sikkerheten, sier han til HegnarOnline