John Fredriksens stiger solid på Oslo Børs mandag formiddag, uten at det har kommet nyheter fra selskapet.Ifølge Reuters strammet ratene på tankmarkedet seg til i forrige uke mot et nivå hvor redere igjen kan begynne å tjene penger etter måneder med store tap."Forrige uke var aktiv for råoljetanksip med strammere rater", skriver Fearnley Securities i en rapport, ifølge nyhetsbyrået.Meglerhuset venter imidlertid noen rolige dager i markedet denne uken, ettersom fraktprogrammet for mai trolig er over.Fearnley Securities mener ifølge Reuters at befraktere trolig vil være klar over en mer "bullish" holdning blant rederne, på grunn av mindre tonnasje i markedet, og vil prøve å holde seg rolig når de starter befraktning for juni.Meglerhuset tror markedet har nådd toppen for denne gang og ser risiko for tilbakegang i ratene, men ikke i et dramatisk tempo etterhvert som juni-programmet vil gi økt aktivitet.Frontline stiger mandag formiddag 10,90 prosent til 11,70 kroner. Aksjen har hittil i år falt 36,76 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 63,96 prosent.