Generalforsamlingen for Telenor, som ble avholdt på selskapets hovedkontor på Fornebu i dag 15. mai, har godkjent et utbytte på 6,00 kroner per aksje.Det går frem av en melding sendt ut av Telenor.Utbyttet er det største som vil bli utbetalt til aksjonærene siden selskapet ble børsnotert i desember 2000.Dermed kan staten glede seg over nye utbyttekroner tikkende inn på konto.Staten eier 58,98 prosent av Telenor, fordelt med 53,97 prosent og 5,01 prosent på hhv. Nærings- og handelsdepartementet og Folketrygdfondet.Departementet kan dermed glede seg over et utbytte på 5,05 milliarder kroner for sin post på drøye 841,8 millioner aksjer, mens Folketrygdfondet kan se frem mot nærmere 470 millioner kroner.Aksjen vil dermed gå eks. utbytte fra og med i morgen 16. mai.Forventet utbetalingsdato for utbytte til aksjonærer registrert i selskapets aksjeregister ved utgangen av 15. mai, er 30. mai.