- Hva tror du skjer hvis du gir milliarder til generalene, mens soldatene ikke har brød? Det kan bli revolusjon i Angola, sier en angolansk journalist ved navn Rafael Marques de Morais til Finansavisen.- Det er bare et spørsmål om tid før urettferdigheten som blir utnyttet av dem som ønsker revolusjon. Saken er at det er bare landets ledelse som nyter godt av korrupsjon, sier de Morais til avisen.Han mener Statoil, som har investeringer for 60 milliarder i landet, bør slutte å kanalisere penger til regimet, og ikke late som om selskapets engasjement i Angola har positive ringvirkninger for den jevne angolaner, noe det slett ikke har, ifølge de Morais.Informasjonssjef i Statoil, Bård Glad Pedersen, vil ikke tenke høyt rundt hva som kan skje dersom det blir revolusjon.- I forbindelse med våre investeringer vurderer vi alle former for risiko, også politisk risiko. Vi gjennomfører vår virksomhet på et forretningsmessig grunnlag i samsvar med internasjonal lovgivning og relevante internasjonale regler, sier Glad Pedersen.
LES HELE SAKEN i TORSDAGENS UTGAVE AV FINANSAVISEN.