Tirsdag la lakseselskapet Grieg Seafood frem tall for Q1. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 75,9 millioner kroner i 1. kvartal 2013, mot 0,7 millioner kroner i samme periode året før.Til tross for kraftig resultatforbedring, økte selskapets kostnader knyttet til Shetland-virksomheten.- Høyere kostnader på Shetland, samt kombinasjonen økte kostnader og lavere priser i Finnmark, gjør at Grieg Seafood i dag rapporterer svakere Q1-tall enn ventet, kommenterer DNB Markets.De viser til at EBIT for kvartalet kom inn på 51 millioner kroner, mens deres estimat ligger på 98 millioner kroner, og konsensus var på 93 millioner kroner.- Utviklingen knyttet til Finnmark vil kunne snu i Q2, mens utviklingen på Shetland vil kunne medføre nedjustering av estimatene fremover, kommenterer DNB Markets.Høy operasjonell og finansiell gearing i et marked med stigende priser gjør at
meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Grieg Seafoodet kursmål på 20 kroner pr aksje.Akkurat nå: Grieg Seafood faller 3,14 prosent til 15,40 kroner på Oslo Børs.
med DNM Markets viser til at de kan skje eventuelle justeringer på grunnlag av dagens rapport.