Etter 32 minutters handel peker pilene markert oppover på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 0,55 prosent til 490,52.Børsen er dermed på sitt høyeste siden juni 2008.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 412 millioner kroner.Europa opp, oljeprisen nedFredriksen får napp hos Giske? eks. utbytte på 75 øre næringsminister Trond Giske kan si ja til Cermaq-oppkjøpUtskjelte oljemygg stiger økt produksjonen pumpet opp mindre oljeDisse stiger og faller mest Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Utviklingen skjer etter en pust i bakken på Wall Street i går, mens Tokyo-børsen på ny steg kraftig etter at yenen svekket seg ytterligere mot dollar.Ellers i Europa stiger britiske FTSE 100 0,3 prosent, tyske DAX 0,55 prosent og franske CAC 40 0,8 prosent.Oljeprisen trekker noe ned fredag morgen. Brent juni-olje handles for 104,11 dollar fatet, ned 36 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 43 cent til 95,96 dollar fatet.Ifølge Reuters trekker sterke jobbtall fra USA og en overraskende høy veksttakt i Kinas konsumpriser i april i hver sin retning.På Oslo Børs stiger Statoil 0,4 prosent til 139,50 kroner. Utslagene blant tungvekterne er heller små.Flertallet av OBX-aksjene stiger, men mindre enn prosenten. Gjensidige, Norwegian, TGS og Storebrand faller, men er også innenfor prosenten.Hydro trekker ned 1,8 prosent (50 øre) til 26,85 kroner, men siden den går , er aksjen i realiteten opp.DNB skiller seg positivt ut med en oppgang på 1,3 prosent til 97,05 kroner, mens Marine Harvest spretter opp 1,3 prosent til 6,33 kroner på oppslaget i Dagbladet om at .Cermaq er på sin side uendret på 108 kroner. Relativt sett markerer oljemyggene InterOil og Noreco seg positivt, begge etter produksjonstall.Sistnevnte stiger 2,6 prosent til 3,54 kroner etter å ha , mens førstnevnte klatrer 6,4 prosent til 1,17 kroner etter å ha .InterOil er likevel ned nesten 90 prosent det siste året. Hittil i år er fallet på nesten 80 prosent, mens fasit siste måned er en oppgang på 5,8 prosent.Noreco er ned nesten 40 prosent siste 12 måneder, og 5,5 prosent så langt i år. Siste måned har aksjen falt over 15 prosent. Relativt sett topper Comrod Communication vinnerlisten med en oppgang på 9,7 prosent til 3,29 kroner.Nærmest følger Eitzen Chemical på pluss 8,7 prosent til 5,60 kroner.Awilco Drilling er den eneste øvrige aksjen som stiger mer enn nevnte InterOil, nærmere bestemt med 6,0 prosent til 88 kroner.I andre enden finner vi Jason Shipping på minus 13,4 prosent til 1,10 kroner, mens Bergen Group faller 8,8 prosent til 5,29 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og