Fredag
til 488,16. Ikke siden 19. juni 2008 har Oslo Børs sluttet høyere.Analysesjef i DNB Markets, Morten Jensen, påpeker at rapporteringssesongen har vært veldig dårlig i første kvartal, og mener at børsaggregatene dermed er frakoblet utviklingen i de enkelte selskapene, skriver Finansavisen.- Hvis dagens lave rentenivå ikke er en forbigående anomali, men et mer varig fenomen, skal kanskje multiplene være høyere. Selv uten renteargumentet er ikke aksjene dyre, sier han til avisen.- En annen måte å se på det på er at selskapene bommer på analytikernes estimater fordi det har vært svak vekst et par kvartaler, men markedet ser gjennom det fordi de lave rentene vil gi høyere vekst etter hvert. Markedet tar potensialet for en god utvikling på forhånd, forsetter analysesjefen.Jensen støtter ifølge Finansavisen selv denne tanken og har anbefalt overvekt i aksjer siden nyttår. Hans kursmål for hovedindeksen er 550 poeng, men analysesjefen legger ikke så mye vekt på det tallet, som på at han har like stor tro på overvekt i aksjer nå som ved årets begynnelse.