Optimister sier gjerne at et glass er halvfullt mens pessimistene hevder det er halvtomt. På sin
ser Peter Warren nærmere på hvordan ulike mennesker kommer til diamentralt motsatt konklusjon når de ser det samme bildet.Warren mener nedenstående eksempel fra finans kan illustrere en slik situasjon.Chartet viser utviklingen i den brede europeiske aksjeindeksen Eurostoxx 600 lagt over en indeks over Citigroup Economic Suprise Index for eurosonen.Sistnevnte viser hvordan økonomien i Europa har oppført seg i forhold til forventningene.Artikkelen fortsetter under bildet.- Fallet siden slutten av februar i år viser en klar og betydelig skuffelse i forhold til disse forventningene. Dette har imidlertid ikke forhindret en videre oppgang i aksjemarkedet. Årsaken til dette er at finansmarkedene har mottatt betydelig hjelp i form av støttekjøp fra verdens sentralbanker, sier Warren.- Glemmer vi imidlertid årsaken og i stedet vurderer chartet som vannglasset, vil vi se at det kan vurderes på to måter. Den ene måten er å reagere på forskjellen i utvikling og si at aksjer snart vil ta realitetene innover seg og falle, sier Warren.- Den andre vil være å se for seg hvor mye mer aksjer har potensialet til å stige hvis økonomien i eurosonen skulle forbedre seg. Markedet har tross alt steget kraftig på tross av dårlige nyheter, tenk bare hva som vil skje dersom de blir gode, avslutter Warren.