To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,19 prosent og står i 3.471,96 poeng, mens Dow Jones står i 15.272,31 poeng etter en oppgang på 0,12 prosent.
Den amerikanske handelsbalansen for varer og tjenester var på minus 40,3 milliarder dollar i april.Det var forventet at underskuddet skulle bli på 41,1 milliarder dollar.Eksporten steg 1,2 prosent til 187,4 milliarder dollar, mens importen var opp 2,4 prosent på 227,7 milliarder dollar i perioden.Handelsunderskuddet for foregående måned ble revidert fra et opprinnelig rapportert underskudd på 38,8 milliarder dollar til et underskudd på 37,1 milliarder dollar. Det kom nye nøkkeltall fra USA mandag, men ingen av dem var egnet til å oppmuntre en eneste investor.Byggeinvesteringene i USA økte med 0,4 prosent i april, mens analytikerstanden ventet en oppgang på 0,9 prosent. Det var imidlertid et lite lyspunkt at mars-tallene ble revidert opp fra en nedgang på 1,7 prosent til en nedgang på 0,8 prosent.Samtidig ble det kjent at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for industrien, også kjent som ISM-indeksen, falt fra 50,7 i april til 49,0 i mai.Her var det ventet en indeks på 51,0 og et fall under 50 tilsier tilbakegang.