Analytiker: - Superprofitten vil fortsette i mange kvartaler

Carnegie jekker opp estimatene for lakseprisene, og spår superprofitt i mange kvartaler fremover.

Marius Gaard. Foto: Finansavisen
Børs

- Vi mener superprofitten vil fortsette i mange kvartal, sier analytiker Marius Gaard i Carnegie i en fersk oppdatering mandag.All time highMeglerhuset jekker opp estimatene for gjennomsnittlig laksepris i 2013 fra 35 til 37 kroner, og beholder 38 kroners estimatet for henholdsvis 2014 og 2015.- En laksepris på 45 kroner, all time high, når vi går inn i juli måned er fantastisk, sier analytikeren.Han mener en global vekst på mellom 1-3 prosent ikke er nok til å møte verdens sterke og økende etterspørsel etter laks.- Kjøp laksenCarnegie anbefaler kjøp av lakseaksjer.- Kjøp laks, skriver meglerhuset og begrunner anbefalingen med sterke kontantstrømmer, dividende pr aksje og oppjusterte estimater.Nå mener han en oppjustering av konsensus for laksesektorens aktører, er like rundt hjørnet.- SalMar og Bakkafrost er våre favoritter, men vi har også kjøpsanbefaling på Norway Royal Salmon, Marine Harvest, Lerøy Seafood og Grieg Seafood, sier Gaard.Han ser oppside på mellom 20 og 60 prosent for lakseaksjene.

Nyheter
Børs