KjøpLogg inn

Børsen åpner i rødt

Oslo Børs er ned fra start onsdag, etter å ha avsluttet tirsdagen i rødt. DiaGenic stiger kraftig etter nyheter om investering i ny teknologi. (Oppdatert 09:17)

Publisert 5. juni 2013 kl. 09.03
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 395 ord
Oslo Børs Foto: Scanpix Solum, Stian Lysberg

Oslo Børs synker som ventet fra start onsdag. Børsen er ned 0,23 prosent til 485,43 åtte minutter etter åpning onsdag.Så langt i år er børsen opp 9,32 prosent.Oljepris på 103 dollarOnsdag morgen omsettes Brent-oljen med juli-levering for 103,20 dollar fatet, ned 0,04 prosent. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 101,92 dollar ved børsslutt tirsdag.Statoil Statoil har som operatør anbefalt å utsette investeringsbeslutningen for Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet, grunnet usikkerhet knyttet til feltet .Tirsdag ble det kjent at lisenspartnerne for Gullfaks- og Oseberg-området har gått til anskaffelse av to nye oppjekkbare rigger (Cat J). Riggene skal eies av lisensene og bidra til økt utvinning og utvidet levetid for feltene, meldte Statoil.Ifølge DN sparer Statoil rundt 150.000 dollar per rigg per dag,, totalt 1,8 millioner kroner dagen, på å eie de to boreriggene selv, istedenfor å leie riggene av riggselskaper.Statoil er ned 0,53 prosent til 132 kroner.DiaGenic DiaGenic har gjort en investering i den nyeste teknologien for å analysere genekspresjon i blod, opplyses det i en melding.DiaGenic stiger kraftig onsdag morgen, og er opp 6,02 prosent til 0,88 kroner.Northland Resources Northland Resources var gårsdagens store vinner på Oslo Børs etter at obligasjonseirne godkjente selskapets redningsplan.Men gleden kan bli kortvarig, da selskapet virker å legge urealistiske forventninger til grunn for at planen skal lykkes.Aksjen stuper 6,25 prosent til 0,45 kroner.Restrukturering i Marine Harvest Etter børsens stengetid tirsdag meldte Marine Harvest at selskapet skal restrukturere og effektivisere VAP-driften i Europa.Planen innebærer at selskapet vil redusere antall prosesseringsanlegg i Europa fra 13 til 8.Aksjen er ned 0,42 prosent til 5,99 kroner fra start onsdag.Cermaq Marine Harvests styreleder Ole-Erik Lerøy mener Cermaq har null nasjonal betydning slik selskapet fremstår i dag.Cermaq er opp 0,46 prosent til 109,50 kroner onsdag morgen.Positive nyheter for Yara Brasilianske konkurransemyndigheter, Brazilian Administrative Council for Economic Defence (CADE), har godkjent Yaras oppkjøp av Bunges gjødselvirksomhet i Brasil.Aksjen er opp 0,04 til 256 kroner.Opera eks utbytte Opera hadde generalforsamling tirsdag. Aksjen går eks utbytte på 0,22 kroner i dag.Aksjen er ned 0,46 prosent til 43,60 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen