Børsrakett, utbyttemaskin og oppkjøpscase

Et av de anonyme selskapene på børsen har steget kraftig det siste året. Oppkjøpskandidaten kan bli en utbyttemaskin, tror Arctic Securities.

Veripos. Foto: Finansavisen.
Børs

Veripos-aksjen har steget 45 prosent (inkludert utbytte) siden selskapet ble skilt ut fra Subsea 7 den 20. juli i fjor.Arctic Securities har hatt en kjøpsanbefaling på Veripos siden høsten 2012. Dagens kursmål er på 26 kroner, mens siste notering var 18 kroner.- I utgangspunktet er dette et oppkjøpscase, uten at det reflekteres i vårt kursmål. Både industrielle aktører og PE-fond har nok øynene på Veripos, sier analytiker Trond Aasen Augestad i Arctic til Finansavisen.- Selskapet er attraktivt med tanke på utbytte. Vi har estimert at selskapet årlig genererer ti millioner dollar i kontanter, sier analytiker. Han mener det også er potensial for et ekstraordinært utbytte.Kristian Siems Siem Industries eier 21 prosent av Veripos.Les hele saken i Finansavisen mandag.

Nyheter
Børs