KjøpLogg inn

DNB: Risikabelt med billige obligasjoner

Magnus Piene i DNB er bekymret for at lav prising i obligasjonsmarkedet fører til for risikable prosjekter.

Publisert 6. juni 2013 kl. 13.32
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
DNB. Foto: Finansavisen.

Direktør Magnus Piene i DNBs offshoredivisjon mener at det nå er billige penger i obligasjonsmarkedet, og frykter at markedet dermed tar for risikable prosjekter, skriver TDN Finans.- Bankene er tilbake og har balanse og likviditet til å ta del i utviklingen innen offshoremarkedet, så det ser lyst ut for lånetagere fremover, ifølge Piene.Han sier at man vanligvis først ser risikotakningen i egenkapitalmarkedet, men at det nå er omvendt.-Det er mindre disiplin i obligasjonsmarkedet enn i bankmarkedet, og jeg ser «tendenser av ting komme til markedet», sier Piene.DNB unngår ifølge Piene risikofylte avtaler da de ikke får betalt for risikoen, men at det er nok av andre banker der ute som er villige til å ta risiko for å få oppdragene.