KjøpLogg inn

Eksbanksjef bestakk DNB-ansatt

Bestikkelsene gikk blant annet til den DNB-ansattes hobby som aktiv motorsykkelkjører.

Publisert 3. juni 2013 kl. 08.14
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Penger - Foto - Scanpix

Eksbanksjefen (41) betalte sin tidligere kollega i DNB 160.000 kroner for raskt å oppnå en rekke lån på feil grunnlag til en rekke eiendomsprosjekter i regi av eiendomsinvestor Øyvind Hornnæss, skriver dn.Ifølge avisen gikk bestikkelsene blant annet til å finansiere den DNB-ansattes hobby som aktiv motorsykkelkjører på høyt nivå.- Det er ingen tvil om at jeg har forstått at jeg har brutt loven. Dette er jeg fryktelig lei meg for, som gammel bankmann selv. Jeg er lei meg overfor kolleger. Jeg skjønner at dette ser stygt ut, sa eksbanksjefen om bestikkelsene da han med bøyd hode og blikket ned innrømmet medvirkning til grov korrupsjon i Heggen og Frøland tingrett i Mysen rett før helgen.Økokrim etterforsker tilsammen utlån av 80 millioner kroner og 30 kredittsakerDen DNB-ansatte er siktet for grov korrupsjon og erkjenner og ha mottatt bestikkelser. Hornnæss er siktet for samme forhold, men nekter straffskyld.