KjøpLogg inn

EU bekrefter straffetoll på kinesiske solpaneler

EU innfører straffetoll på 11 prosent fra torsdag.

Publisert 4. juni 2013 kl. 15.52
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 83 ord
Solceller. Foto: Scanpix

EU bekrefter tirsdag ettermiddag at de innfører straffetoll på kinesiske solpaneler på elleve prosent fra 6. juni.Det ble opplyst på en pressekonferanse med handelskommisær Karel De Gucht tirsdag, ifølge Bloomberg News.Financial Times meldte tidligere tirsdag om de foreslåtte tollene, som vil stige til det opprinnelig planlagte nivået på 47,6 prosent i august.«Undersøkelsen vil nå fortsette. Endelige tiltak som vil gjelde for fem år, vil eventuelt måtte innføres innen 15 måneder fra oppstarten, altså innen begynnelsen av desember 2013», skriver EU i en melding.