KjøpLogg inn

Fornøyd med negativ kontroll

Marine Harvest nøyer seg i første omgang med et bud på 33,4 prosent av Cermaq. Et tilslag vil gi selskapet negativ kontroll.

Publisert 6. juni 2013 kl. 08.08
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Foto: Finansavisen

Marine Harvest reduserte i går akseptgraden i sitt forhøyede, frivillige tilbud på Cermaq. Selskapet nøyer seg med 33,4 prosent, fremfor 50 prosent i det varslede budet.- Vi arbeider selvfølgelig fortsatt for å sikre oss over 50 prosent av aksjene, og mer enn det. Men for å gjøre det så enkelt som mulig både for oss selv og Cermaq-aksjonærene velger vi å justere akseptgraden ned til 33,4 prosent, sier styreleder Ole-Eirik Lerøy i Marine Harvest til DN.Dersom Marine Harvest får en eierandel på 33,4 prosent, vil det få negativ kontroll over Cermaq.Da kan selskapet blokkere alle større strategiske grep som Cermaq måtte komme med.