Frontline og Norwegian straffes på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs faller i tidlig handel fredag. Frontline og Statoil ser rødt, mens DNO og et par Kjell Inge Røkke-investeringer markerer seg positivt (oppdatert 11.05).

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Børs
Den nedadgående trenden fortsetter på børsen.Hovedindeksen står nå i 476,69 etter en nedgang på over 0,6 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 710 millioner kroner. Frontline er fremdeles ned 7,3 prosent til 10,20 kroner.Norwegian markerer seg også negativt med et fall på 5,0 prosent til 273,20 kroner.Tallknuserne i ABG Sundal Collier har undervurdert yieldpåvirkningen av Norwegians vekst, og velger ifølge TDN Finans å .Samtidig kuttes kursmålet fra 310 til 275 kroner. REC, DNO og DNB er blant lyspunktene, i tillegg til Sevan Drilling som legger på seg 8,6 prosent til 3,78 kroner.Oppgangen i sistnevnte kommer på et oppslag i Upstream om at Petrobras har brutt forhandlinger om riggforlengelser med blant andre Seadrill . Pilene peker svakt nedover i åpningen på Oslo Børs. Etter 37 minutter faller hovedindeksen 0,45 prosent til 477,54.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 262 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed steget 7,7 prosent så langt i 2013. Utviklingen skjer etter nervøs oppgang i New York i går og til dels kraftige børsfall i Asia tidligere i dag. bidro til å senke Seoul-børsen nesten 2,0 prosent.De flestes øyne er rettet mot .Ifølge ligger konsensus på at 168.000 jobber ble skapt i mai, noe som i så fall er opp fra 165.000 i april. Ledighetsraten er ventet uendret på 7,5 prosent.I Europa er bildet blandet fredag morgen. Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 stiger tilsvarende. Oljeprisen holder seg oppe.Brent juli-olje handles for 103,76 dollar fatet, opp 15 cent i dagens handel. WTI-oljen stiger 22 cent til 94,98 dollar fatet.Et kraftig fall i dollaren og forventninger om at Fed vil fortsette de pengepolitiske lettelsene med uforminsket styrke sørger for støtte til oljemarkedet.På Oslo Børs faller Statoil 1,3 prosent til 128,60 kroner.Rystad Energy mener ifølge DN knyttet til bygging av nye store plattformprosjekter ved asiatiske verft, og venter seg nye kostnadssprekker.DNO stiger derimot 1,5 prosent til 10,37 kroner. Regionale kurdiske myndigheter i Irak (KRG) sikter mot å produsere én million fat per dag innen 2015, .Det skriver den kurdiske avisen Rudaw ifølge TDN Finans. Frontline markerer seg negativt med å falle 7,3 prosent til 10,20 kroner. Bare Northland Resources faller mer.Frontline omtalte i en børsmelding i går kveld en avtale om egenkapitaldistribusjon med Morgan Stanley for .Aksjene kan selges "når som helst" og "fra tid til annen". Frontline varslet på kvartalspresentasjonen sist uke en ny finansiell restrukturering om tankmarkedet ikke bedres.Hovedaksjonær John Fredriksen og hans våpendrager Tor Olav Trøim sier dessuten til Finansavisen at Utslagene er generelt små blant OBX-aksjene. REC stiger 1,6 prosent til 2,44 kroner, RCCL, Yara og Storebrand faller 1-2 prosent. I toppen av taperlisten finner vi også gruvefloppen Northland Resources, som trekker ned hhv. 7,9 prosent til 35 øre.Newcrest Mining, Australias største gullprodusent, falt fredag kraftig på Sydney-børsen etter uttalelser om at selskapet vil skrive ned gruvene sine med så mye som 5,7 milliarder dollar.I andre enden finner vi Kjell Inge Røkke-duoen American Shipping Company og Aker Philadelphia Shipyard. De to stiger hhv. 12,4 prosent til 33,60 kroner og 9,1 prosent til 60 kroner.Nærmest kommer North Energy med en oppgang på 8,2 prosent til 5,25 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og