Gullprisen faller dramatisk

Foto: Scanpix

Prisen på gull har falt til sitt laveste nivå på nesten tre år.

Fagfolk venter at prisfallet vil fortsette, som følge av den amerikanske sentralbankens innstramninger i den økonomiske politikken.En unse (31,1 gram) gull ble tidlig fredag omsatt for 1.180,50 dollar på markedet for edelmetaller i London, den laveste prisen siden august 2010. Prisen tok seg senere noe opp igjen, til 1.202,93.Siden april i år har gullet sunket med 25 prosent, men den lave prisen har ennå ikke ført til økt etterspørsel i asiatiske land som India eller Kina der gull er ettertraktet. I 2009 nådde gullprisen et høydepunkt med over 1.900 dollar per unse. (©NTBFra toppen begynner fallet nå å nærme seg 40 prosent.Teknisk sett har gull også nå brutt en ny støtte. Bruddet på bunnlinjen i den lange stigende trenden er da også bekreftet, noe som åpner for videre fall til neste tekniske støtte på 1.000 dollar.Og under 1.000 dollar er neste tekniske støtte på 710 dollar.