KjøpLogg inn

- Har potensial til å bli en folkeaksje

Ocean Yield vil tilby småsparere rabatt hvis de tegner seg for over 10.500 kroner.

Publisert 8. juni 2013 kl. 08.52
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
Kjell Inge Røkke. Foto: Helgelands Blad

Toppsjef Ocean Yield, Lars Solbakken, vil gi småsparerne rabatt når selskapet går på børs, skriver Dagens Næringsliv.I neste uke tarter jakten på én milliard kroner fra eksterne investorer i forkant av noteringen på Oslo Børs. Selskapet er i dag heleid av Kjell Inge Røkkes Aker.- Vi tror markedet er klar for en børsnotering. Det er veldig etterspørsel i markedet etter utbytteaksjer. På bakgrunn av de diskusjoner vi har hatt med investorer bør det være god etterspørsel, sier Solbakken til avisen.Ocean Yield skal friste med høye, stigende utbytter, men frir også til privatinvestorer ved å tilby en rabatt på 1.500 kroner hvis de tegner seg for over 10.500 kroner. Småsparer-grensen går ved to millioner kroner.Solbakken mener at aksjen dermed bør være attraktiv for både store og mindre investorer.- Det vil ikke være noe folkeaksje fra dag én, men det har potensial til å bli en folkeaksje. Hvis man ser på bankrenten og vurderer den opp mot en plassering som gir en avkastning på åtte-ni prosent i et selskap med lange kontrakter, noe som gir en forutsigbarhet i både resultat og utbytte fremover, bør dette være en attraktiv investering, sier Ocean Yield-sjefen til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!