Hermanrud: - Dette bekymrer meg mest

- Jeg anbefaler å ha en større andel av pengene utenfor Oslo Børs, er rådet fra strateg Peter Hermanrud.

Peter Hermanrud. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stupte 2,8 prosent mandag, først og fremst på grunn svake utsikter for verdensøkonomien, særlig i Kina.Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities peker ifølge DN på flere advarsler om en mulig likviditetskrise i Kina.- Det er alt snakket om en gjeldsboble i Kina som bekymrer meg mest. Vi vet at økonomien går langsommere, innlånskostnadene for bankene stiger og myndighetene vil ikke steppe inn og tilføre likviditet i store mengder, sier Hermanrud.- På sikt er jeg mer bekymret for norsk økonomi, enn for økonomien globalt. De neste årene tror jeg veksten ute vil ta seg opp, mens den vil avta i Norge. Jeg anbefaler å ha en større andel av pengene utenfor Oslo Børs. På Oslo Børs bør man søke mot generell eksportindustri. Vi bør være mer forsiktige med selskaper som har inntektene i Norge. Det er ingen tvil om at risikoen fremover er større for oljeservice, sier Hermanrud til DN.

Nyheter
Børs