- Jeg frykter situasjonen i Kina mer enn gjeldskrisen i Europa

- Norges gunstige situasjon kan fort gå over til å bli historie, frykter kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank.

Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.
Børs

Helsen til det kinesiske kredittmarkedet får skylden for mandagens kraftige børsfall. Kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank sier til DN at han har sett tegnene lenge.- Kina har en enorm kredittvekst og det er klare bobletendenser i økonomien. Sprekker boblen, faller etterspørselen i kinesisk økonomi, og etterspørselen etter olje vil da falle. Der har en årsaksforholdet, forklarer Ringholm.- Norges gunstige situasjon kan fort gå over til å bli historie, sier han ifølge avisen.- Som nordmann frykter jeg situasjonen i Kina mer enn gjeldskrisen i Europa, sier kredittanalytikeren.

Nyheter
Børs