KjøpLogg inn

Knallrøde børser i Japan

De japanske børsene raser mandag morgen. Eller i Asia er stemningen blandet.

Publisert 3. juni 2013 kl. 06.45
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 264 ord
Foto: AP

De fleste børsene i Asia faller mandag morgen.Ifølge Bloomberg News er årsakene at stadig bedre makrotall fra USA skaper bekymringer for at Federal Reserves vil kutte i sine økonomiske tiltak, samt dagens blandede nøkkeltall fra Kina.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 0,8 prosent. Siden 20. mai har indeksen falt hele 6,6 prosent.- Det er ikke det at vi har sett en dramatisk endring i FEDs exit-diskusjon, men investorene bruker det som en unnskyldning for å selge, sier porteføljeforvalter i Mizuho Asset Management, Masahiko Ejiri, til Bloomberg News.I Japan faller Nikkei hele 2,63 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 2,23 prosent.S&P/200-indeksen i Australia er ned 0,30 prosent, Straits Times i Singapore faller 0,34 prosent, og Kospi-indeksen i Sør-Korea er ned 0,29 prosent. Børsen i Taiwan faller 0,44 prosent.I Kina stiger derimot Shanghai Composites 0,36 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,48 prosent.- Markedet i Hong Kong er i en teknisk "rebound" etter salgspress i forrige uke, og produksjonsdata fra hjelper litt. Akkurat nå er vi ikke så overbevist om at den kinesiske økonomien som helhet gjør det så bra, sier fjestrateg i First Shanghai Securities, Linus Yip, til Bloomberg News.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen