KjøpLogg inn

Nervøst Wall Street steg

Investorene har nok å bekymre seg for, men New York-børsen endte opp torsdag - etter at Dow Jones hadde vært ned over 100 poeng.

Publisert 6. juni 2013 kl. 22.27
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 367 ord
Illustrasjonsfoto: AP Photo

De amerikanske børsene løftet seg på torsdag, på en dag uten de store, selskapsspesifikke nyhetene.Dow Jones steg 0,53 prosent til 15.040,62, Nasdaq 0,66 prosent til 3.424,05, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,85 prosent til 1.622,56.Sektormessig var telekom og farmasi blant lyspunktene, mens teknologi trakk ned.Venter på jobbrapport De flestes øyne er rettet mot fredagens arbeidsmarkedsrapport.Ifølge vår makrokalender ligger konsensus på at 168.000 jobber ble skapt i mai, noe som i så fall er opp fra 165.000 i april. Ledighetsraten er ventet uendret på 7,5 prosent.Sesongkorrigerte tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra reviderte 357.000 per 25. mai til 346.000 per 1. juni.Det var ventet at tallet ville bli 345.000.Onsdag kom sysselsettingen i privat sektor inn på den skuffende siden.- Yenen trigger alt Samtidig fortsetter bekymringene for at Fed skal trappe ned sine pengepolitiske lettelser, noe som bidro til å sende de tre nøkkelindeksene ned fra start. Der bidro også dollaren, som falt under 98 mot yen for første gang på over en måned.- Yenen trigger alt. Investorene er redde for at carry trade-posisjoner likvideres. Det sprer seg til alle markedene. Og volumet er mye tynnere enn normalt fordi mange venter på morgendagens arbeidsmarkedsrapport, sier UBS Financial Services-direktør Art Cashin til CNBC.Sysselsettingen er en nøkkelindikator for Fed, og sentralbanksjef Ben Bernanke har indikert at nedtrappingen av pengetrykkingen kan starte hvis arbeidsmarkedet kommer inn i vedvarende bedring.Negative renter i Europa? For øvrig holdt Den europeiske sentralbanken (ECB) som ventet styringrenten uendret torsdag, men sentralbanksjef Mario Draghi uttalte på pressekonferansen etter rentemøtet at banken er "teknisk klar" for å senke innskuddsrenten til under null for første gang.Det vil i så fall bety at ECB vil ta betalt fra banker for innskudd over natten.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.