KjøpLogg inn

Norsk gründer lanserer bøkenes svar på Netflix

"Tre små griser" er lastet ned 80.000 ganger. Nå kommer Netflix-varianten.

Publisert 5. juni 2013 kl. 12.48
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Per Harald Borgen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

(Finansavisen): Per Harald Borgen byttet ut studenttilværelsen med en gründertilværelse for et par år siden.Han valgte å satse på salg av apper med barnebøker tilgjengelig for Iphone, IPad og Android-brukere, skriver Finansavisen i dag.- Totalt har vi hatt 300.000 nedlastninger på alle våre bøker, men noen av disse er gratis, forteller daglig leder og gründer Per Harald Borgen i det lille forlaget Propell til avisen.Målgruppen har så langt vært barn mellom to og syv år og «Tre små griser» har vært den største suksessen, med 80.000 nedlastninger.Trenger fem tusenNå lanserer Propell en abonnementstjeneste som kan sammenlignes med streamingtjenesten Netflix, der abonnenten får tilgang til et helt bibliotek av bøker mot en månedspris.Han lover å fylle på med minst en ny bok hver dag og trenger rundt fem tusen abonnenter før det blir penger av det.For å klare satsingen har han, i følge Finansavisen, fått inn en milion kroner i såkalt såkornkapital fra tre bidragsytere; Alden, Oxymoron og betaFACTRY. I tillegg har selskapet fått 500.000 i støtte fra Innovasjon Norge.Les også: Konseptet til norsk "mad scientist" verdt 800 mill.