KjøpLogg inn

Obligasjonseierne reddet Northland

Obligasjonseierne godtok redningsplanen i Northland Resources, og sikret dermed at selskapet ikke går konkurs.

Publisert 4. juni 2013 kl. 12.54
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
Kirkenes, Norge 20100831. 13 år etter at den statlige gruvedriften ble stanset, er det nå full drift i Sydvaranger Gruve igjen. Selskapet ønsker å doble produksjonskapasiteten fra oppstarten for et drøyt år siden. Tirsdag ble gruven offisielt åpnet.Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Bjørnbakk, Jan-Morten

Obligasjonseierne i Northland Resources godkjente tirsdag ettermiddag de endrede vilkårene i obligasjonstilbudet.Det opplyser selskapet i en melding.Les også: Northland Resources kan bli likvidertDet var tilstrekkelig oppmøte under avstemmingen, og 75,3 prosent stemte for i 13 prosentslånet, mens 100 prosent stemte for i 12,25 prosentslånet.Truet med å likvidere selskapetNorthland Resources meldte mandag kveld at Metso og Peab, som har forpliktet seg i selskapets nye obligasjonslån, trolig ikke ville se andre løsninger enn likvidering av Northland dersom de nåværende obligasjonseierne ikke godkjente refinansieringsplanen.Les også: Northland-penger er på plassI forrige uke ble det kjent at et konsortium bestående av Folksam, Metso Corp., Norrskenet og Peab hadde tegnet seg for 100 millioner dollar i obligasjonslånet på 335 millioner dollar.Styret i Northland Resources har besluttet å gjenoppta driften etter at obligasjonseierne godkjente selskapets langsiktige finansielle løsning.