Obligasjonseierne reddet Northland

Obligasjonseierne godtok redningsplanen i Northland Resources, og sikret dermed at selskapet ikke går konkurs.

Kirkenes, Norge 20100831. 13 år etter at den statlige gruvedriften ble stanset, er det nå full drift i Sydvaranger Gruve igjen. Selskapet ønsker å doble produksjonskapasiteten fra oppstarten for et drøyt år siden. Tirsdag ble gruven offisielt åpnet.Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Bjørnbakk, Jan-Morten
Børs
Obligasjonseierne i Northland Resources godkjente tirsdag ettermiddag de endrede vilkårene i obligasjonstilbudet.Det opplyser selskapet i en melding.
Det var tilstrekkelig oppmøte under avstemmingen, og 75,3 prosent stemte for i 13 prosentslånet, mens 100 prosent stemte for i 12,25 prosentslånet.Northland Resources meldte mandag kveld at Metso og Peab, som har forpliktet seg i selskapets nye obligasjonslån, trolig ikke ville se andre løsninger enn likvidering av Northland dersom de nåværende obligasjonseierne ikke godkjente refinansieringsplanen.I forrige uke ble det kjent at et konsortium bestående av Folksam, Metso Corp., Norrskenet og Peab hadde tegnet seg for 100 millioner dollar i obligasjonslånet på 335 millioner dollar.Styret i Northland Resources har besluttet å gjenoppta driften etter at obligasjonseierne godkjente selskapets langsiktige finansielle løsning.