KjøpLogg inn

Økokrim vil ikke etterforske Solhjell

Mener Stortinget er rett instans.

Publisert 5. juni 2013 kl. 08.57
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) . Foto: Scanpix

Økokrim har sendt anmeldelsen av miljøvernminister Bård Vegar Solhjell i retur, skriver Finansavisen i dag.Miljløvenminister Bård Vegar Solhjell (SV) ble anmeldt til Økokrim for brudd på Verdipapirhandelloven etter at han lot seg intervjue av Bergens Tidende 13. mars og det bøssensitive intervjuet kom ut før før selskapet hadde rukket å sende ut børsmelding.Opplysningene om at Miljøverndepartementet utsatte beslutningen rundt Nordic Minings gruveplaner i Naustdal i Sogn og Fjordane kom midt i børsens åpningstid, og før resten av omverdenen var kjent med vedtaket.Først steg aksjen til 1,02 kroner, på positive toner i meldingen om regjeringens mineralstrategi, så falt den til 62 øre etter at Miljøverndepartementet opplyste at det trengte mer informasjon om Nordics rutilprosjekt på Engebøfjellet.- I beste fall amatørmessig, i verste fall et planlagt maktspill, raste Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum.Solhjell forsikret i en epost at saken hadde blitt behandlet med særlig vekt på at den er børssensitiv både i departementet og i regjeringen.Anmeldte SolhjellEn aksjonær i det børsnoterte gruveselskapet, Torbjørn Borge, valgte å anmeldte Solhjell (SV) til Økokrim for utilbørlig håndtering av kurssensitiv informasjon om selskapet.Men Økokrim vil ikke ta i saken og mener Stortinget er rette instans til å ta stilling til anklagene om innsidebrudd, skriver Finansavisen.Borge er overrasket, men gir ikke opp.- Da vet jeg i hvert fall at det er den veien jeg må gå. Jeg må jo ta saken videre når jeg først har kommet så langt, sier Borge til avisen.Nå håper han i det minste å tvinge frem en høring hvor Solhjell må forklare hvorfor han gjorde som han gjorde.I mellomtiden har Nordic Mining og Miljøverndepartementet avklart et måle- og undersøkelsesprogram knyttet til Engebø-prosjektet.Etter at Nordic Mining bunnet på 53 øre har aksjen steget over 41 prosent. Det verdsetter gruveselskapet til knapt 150 millioner kroner.