Oslo Børs åpner svakt ned

Det er rødt på Oslo Børs mandag morgen, men flere aksjer stiger kraftig etter ferske nyheter. (Oppdatert kl. 09.28)

Foto: AP
Børs

I kjølvannet av nedturen i Asia, åpner Oslo Børs ned mandag.Etter knappe 30 minutters handel står hovedindeksen i 469,37, ned 0,40 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 296 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 5,69 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 21,74 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i august faller mandag morgen 0,67 prosent til 100,23 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 93,11 dollar fatet, ned 0,62 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 101,09 dollar fatet ved børsslutt fredag.Den amerikanske referanseoljen WTI er nå på sitt laveste nivå på mer enn to uker, mens nordsjøooljen Brent ikke har vært svakere på tre uker.Noe av årsaken til fallet er ifølge Bloomberg News og TDN Finans spekulasjoner om Kinas økonomiske vekst kan være truet av stram tilgang på kreditt.USA og ti andre land ga i helgen løfte om økt støtte til opprørerne i Syria.- Temaer i Kina er stadig i sentrum for oppmerksomheten. Premien på olje fra Midtøsten bør forsvinne, etter at Hassan Rohani vant presidentvalget i Iran, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.Statoil er uendret på 126,00 kroner. Selskapet melder mandag morgen at de har avsluttet boringen av avgrensningsbrønn 6608/11-8, som var tørr.Nytt bud China Fishery Group vil nå by 68,17 kroner per aksje for Copeinca. Det sender aksjen opp 16,38 prosent til 67,25 kroner.Budet er vesentlig opp fra selskapets tidligere bud på 53,85 kroner per aksje.Selskapet kontrollerer nå 74,23 prosent av Copeinca-aksjene etter at blant annet Cermaq har gitt forhåndsaksept for sine 19,4 prosent.Kjøper i Discovery Hercules Discovery har kjøpt 17.958.447 aksjer i Discovery Offshore til en kurs på 15 kroner per aksje.Som følge av kjøpet er det utløst tilbudsplikt. Budet er på 15 kroner.Det sender den Oslo Axess-noterte aksjen opp hele 27,12 prosen ttil 15,00 kroner.Nyheter fra Norvarg Avgrensningsbrønn 7225/3-2, som bores på Norvarg-funnet i PL 535 i Barentshavet, har bekreftet tilstedeværelse av hydrokarboner i Kobbe-formasjonen.Det er derfor besluttet å utføre en drill stem test (DST) i brønnen for å vurdere kvaliteten og volumpotensialet.North Energy stiger 3,21 prosent til 5,47 kroner, Det norske oljeselskap er ned 0,89 prosent til 83,40 kroner, mens Rocksource klatrer 5,88 prosent til 1,26 kroner.Gigantkontrakt glipper Aker Solutions gir opp Cat B-prosjektet med Statoil med umiddelbar virkning.Etter planen skulle Statoil ta riggen i bruk i 2015 for en periode på åtte år.Aker Solutions stiger 1,04 prosent til 87,65 kroner.Ny rigg-avtale Awilco Drilling har signert en intensjonsavtale for leie av riggen WilPhoenix.Avtalen er inngått med Apache North Sea og Taqa Bratani Limited.Awilco-aksjen klatrer 4,15 prosent til 100,50 kroner.Må be om hjelp Norwegian Energy Company (Noreco) må be obligasjonseiere om midlertidig justering av betingelsene til en rekke lån.Årsaken er at selskapets gjeldsgrad ved utgangen av første kvartal 2013 høyere enn terskelnivået som er avtalt i selskapets låneavtaler, noe som kan føre til at selskapet kan komme til å bryte nåværende betingelser i låneavtalene for en kortere periode.Noreco faller 1,48 prosent til 3,33 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs