Så langt i år er hovedindeksen opp 9,0 prosent.Utviklingen skjer i kjølvannet av nedgang i New York i går og børsfall i Asia tidligere i dag.Futureshandelen i USA peker mot ytterligere nedgang fra start i dag. Pilene peker nedover også på de toneangivende Europa-børsene. Britiske FTSE 100 faller 1,2 prosent, franske CAC 40 1,3 prosent, mens tyske DAX går tilbake 0,8 prosent.Investorene er skuffet over talen Japans statsminister Shinzo Abe holdt i natt. Abe lovet å øke inntekter med tre prosent årlig, samt å etablere økonomiske soner for å tiltrekkes utenlandske bedrifter.- Den initielle skuffelsen ser ut til å henge sammen med mangelen på spesifikke tiltak for å møte overfloden av nye økonomiske målsetninger, sier valutaanalytiker Lee Hardman i Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ til Reuters.Fra før bekymret investorene seg over uttalelser fra Feds Esther George om at hun støtter nedtrapping av de pengepolitiske stimulansene.- Markedene henger på hvert eneste ord fra sentralbanker i Europa og USA, sier Berkeley Futures-direktør Richard Griffiths. Oljeprisen stiger onsdag ettermiddag.Brent juli-olje stiger 30 cent til 103,54 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 40 cent til 93,71 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 101,92 dollar ved børsslutt tirsdag.Oppgangen kommer etter at Sør-Korea har innført rabatt på oljeimport fra utenfor Midtøsten, noe som ifølge Reuters vil øke etterspørselen etter Brent-tilknyttet råolje.- Det bør også gjøre det lettere for sør-koreanske raffinerier å teste og importere andre lettoljer enn bare Forties, for eksempel nord- og vest-afrikansk råolje, sier den Sveits-baserte energianalytikeren Olivier Jakob i Petromatrix til nyhetsbyrået.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste dessuten i går at råoljelagrene falt nesten åtte millioner fat i forrige uke. På Oslo Børs stiger Statoil 0,15 prosent til 132,90 kroner.Statoil har som operatør . at lisenspartnerne for Gullfaks- og Oseberg-området har gått til anskaffelse av to nye oppjekkbare rigger (Cat J). Riggene skal eies av lisensene og bidra til økt utvinning og utvidet levetid for feltene, meldte Statoil.Ifølge DN sparer Statoil rundt 150.000 dollar per rigg per dag, totalt 1,8 millioner kroner dagen, på å eie de to boreriggene selv, istedenfor å leie riggene av riggselskaper.Utslagene er generelt beskjedne blant tungvekterne. På den positive siden utmerker REC seg med en oppgang på 2,0 prosent til 2,31 kroner.Analytikere mener den lavere EU-straffetollen på kinesiske solprodukter er . EU bekreftet nemlig tirsdag ettermiddag at de innfører straffetoll på kinesiske solpaneler på 11 prosent fra 6. juni.- Det som hendte i går vil være marginalt positivt for REC, fordi de da kan selge sine produkter billigere inn til Europa enn det Kina kan gjøre. Men hele poenget blir hva Kina vil gjøre, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til TDN Finans.Telenor, Norwegian, Hydro og Fred. Olsen Energy stiger også forsiktig.Yara er uendret etter at brasilianske konkurransemyndigheter .Marine Harvest er også omtrent uendret etter meldingen om selskapet . På den negative siden finner vi mye oljeservice. PGS faller 1,9 prosent til 84,90 kroner, Subsea 7 1,5 prosent til 129,10 kroner, mens Aker Solutions går tilbake 2,2 prosent til 84,95 kroner.Seadrill er ned 2,8 prosent (6,80 kroner) til 233,10 kroner, mens TGS faller 5,1 prosent (10,30 kroner) til 193,20 kroner.De to går i dag eksklusive utbytte på hhv. 0,88 dollar (ca. 5,12 kroner) og 8,00 kroner, og er i realiteten altså også litt ned.Orkla, RCCL, Storebrand, Gjensidige, DNB, Algeta og Schibsted faller alle sammen, men mindre enn prosenten. Relativt sett toppes vinnerlisten av Intex Resources, som stiger 12,2 prosent til 3,58 kroner.Intex Resources har i dag . Avtalen omfatter børsnotering av Mindoro Nickel i Hong Kong, med et joint venture mellom MCC8 og Jinchuan som operatør for prosjektet.Nærmest kommer American Shipping Company, som legger på seg 9,8 prosent til 23,50 kroner.Biotec Pharmacon klatrer 8,7 prosent til 5,00 kroner, mens Kongsberg Automotive avanserer 7,2 prosent til 2,54 kroner etter å ha landet for 15 millioner euro. i den nyeste teknologien for å analysere genekspresjon i blod, og stiger 6,0 prosent til 88 øre. I andre enden finner vi Northland Resources, som på Oslo Børs etter at obligasjonseierne ga tommelen opp for selskapets redningsplan.Men gleden kan bli kortvarig, da selskapet virker å legge .Aksjen topper taperlisten med et fall på 10,4 prosent til 43 øre.Blant aksjene som følger nærmest finner vi Blom på mnus 5,8 prosent til 1,31 kroner, mens Norse Energy trekker ned 5,0 prosent til 38 øre.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og